تشخیص تفاوت های موجود و مقایسه تلویزیون پلاسما با تلویزون های LCD که با ظرافت بالایی تولید شده اند و در ظاهر شبیه هم هستند کار سختی به نظر می رسد. اما به واسطه ی تکنولوژی های به کار گرفته شده در تولید آن ها، این مقایسه بسیار سهل و ساده خواهد شد.

مقایسه تلویزیون پلاسما با تلویزون های LCD

تلویزیون پلاسما شامل دو صفحه ی باریک و شیشه ای می باشد که ما بین آن ها با گاز نجیب پر شده است و طی یک فرآیند الکتریکی تبدیل به پلاسما شده و نور و رنگ از خود متصاعد می کند. در طرف دیگر تلویزیون ال سی دی را داریم که از دو لایه شفاف تشکیل شده و به جای گاز نجیب، در آن پیکسل های کوچکی کار گذاشته شده که کریستال های مایع را درون خود دارند.

تفاوت های موجود بین پلاسما و ال سی دی شما را در هنگام خرید تلویزیون کمک خواهد کرد. بنابراین اگر شناخت دقیق از تفاوت های ما بین این دو ندارید و می خواهید خریدی به صرفه و ایده آل داشته باشید در ادامه با ما همراه بمانید.

مقایسه نسبت کنتراست

نسبت کنتراست مقیاسی برای مقایسه مشکی ترین نقاط تیره تصویر با سفیدترین نقاط روشن آن است است. تلویزیون های پلاسما در این پارامتر با نسبت کنتراست ۱ به ۳۰۰۰ نمره ی خوبی می گیرند در حالی که در آن طرف نسبت کنتراست تلویزیون های LCD 1 به ۱۰۰۰ است. هرچند که این معیار برای LCD ها به شکل متفاوتی از پلاسما محاسبه می شود، بنابراین مقایسه نسبت کنتراست یک مقایسه صد درصد عادلانه نیست. اما با این حال با تقریب بسیار بالایی می توان گفت که تلویزیون های پلاسما کنتراست بهتری نسبت به LCD ها ارائه می دهند.

 

احتمال سوختن پیکسل های تصویر

مدل های قدیمی تر تلویزیون های پلاسما به میزان بسیار بیشتری دچار سوختگی می شدند. به این شکل که پس از مدت زمانی طولانی، تصاویر به شکل ثابت در صفحه باقی می مانند و تنها شبحی از خود بر صفحه به جای می گذارند. اما این موضوع در مورد نمایشگرهای جدید پلاسما کمتر صادق است.

تلویزیون های ال سی دی دچار سوختگی نمی شوند. با این وجود، ممکن است پیکسل های جداگانه روی صفحه ی ال سی دی بسوزند. این باعث می شود که نقاط کوچک و قابل مشاهده به رنگ سیاه یا سفید روی صفحه ظاهر شوند.

نمایش عمیق رنگ های تیره

تلویزیون های پلاسما توانایی بیشتری در این مورد دارند. نمایش عمیق تر رنگ های تیره موجب می شود تا عمق تصویر، جزئیات صحنه و تصاویری که دارای محتوای تاریک و روشن زیادی هستند بهتر به نمایش درآید. غنی بودن رنگ ها را در تلویزون پلاسما می توان بیشتر نظاره گر بود. این در حالی است که تلویزیون های ال سی دی از این قابلیت بهره ی کمتری برده اند.

مزایای پلاسما نسبت به ال سی دی

  • پلاسما دارای صفحه نمایش های بزرگتری می باشد
  • نسبت کنتراست بالاتر در پلاسما و همچنین نمایش عمیق تر رنگ های تیره
  • دقت و اشباع رنگ بهتر و بالاتر
  • فاقد لگ و تاخیر در نمایش تصاویر(به نسبت ال سی دی بسیار کمتر است)

معایب پلاسما نسبت به ال سی دی

  • تلویزیون های پلاسما بیشتر در معرض سوختگی هستند.
  • تلویزیون های پلاسما به دلیل نیاز به نور فسفر برای ایجاد تصاویر، گرمای بیشتری نسبت به LCD ها تولید می کنند.
  • در ارتفاعات بالاتر عملکرد خوبی ندارند (دچار تخریب زاویه دیدی می شوند)
  • نمایشگرهای پلاسما طول عمر مفید کمتری نسبت به ال سی دی دارند. در سال های اول تولید، نمایشگرهای پلاسما دارای طول عمری ۳۰۰۰۰ ساعت و یا ۸ ساعت در روز به مدت ۹ سال بودند. با این حال طول عمر صفحه نمایش پلاسما اکنون بهبود یافته است و دارای میزان ۶۰،۰۰۰ ساعت می باشد. این یعنی افزایش دوبرابری طول عمر مفید آن نسبت به قبل. برخی از مدل های پلاسما حتی دارای طول عمر ۱۰۰۰۰۰ ساعت نیز هستند. اما شاید بتوان طول عمر مفید ال سی را بیشتر از پلاسما دانست.

مزایای ال سی دی نسبت به پلاسما

  • امکان سوختگی تصویر در آن ها بسیار اندک است
  • مانند تلویزیون های پلاسما داغ نمی شوند و دمای کارکرد خنک تری دارند
  • مشکلی برای استفاده از آن ها در ارتفاع زیاد وجود ندارد
  • روشنایی تصویر در ال سی دی بیشتر از پلاسما است
  • وزن کمتری نسبت به تلویزیون های پلاسما دارند (هنگام مقایسه اندازه های صفحه نمایش مشابه نسبت به نمونه های پلاسما)
  • دارای طول عمر مفید بیشتری نسبت به پلاسما هستند با این حال تلویزیون های پلاسما در این مورد پیشرفت خوبی داشته اند

معایب ال سی دی نسبت به پلاسما

  • نسبت کنتراست در ال سی دی نسبت به پلاسما کمتر است و رنگ های تیره عمق چندانی ندارند
  • در نشان دادن صحنه های سریع، کمی ضعیف تر از پلاسما عمل می کند. با این حال در مجموعه های سطح بالاتر ال سی دی، این وضعیت بهبود یافته است.
  • در اندازه های بزرگ صفحه نمایش دارای محدودیت هستند. تولید صفحه نمایش های بالاتر از ۴۲ اینچ در ال سی ها به طور کلی متداول نیست در حالی که می توان صفحه نمایش های بزرگ را در تلویزیون های پلاسما به تعداد بیشتری یافت. با این حال، این تعداد صفحه نمایش های بزرگتر در ال سی دی به سرعت در حال رشد است. اندازه صفحه نمایش ۴۶ و ۴۷ اینچی اخیرا به تعداد بیشتری تولید شده است. حتی برخی از مجموعه های LCD دارای اندازه صفحه نمایش به اندازه ۶۵ اینچ نیز در دسترس عموم قرار گرفته اند.
  • اگرچه تلویزیون های دچار سوختگی کامل نمی شوند، اما ممکن است پیکسل های جداگانه در تلویزیون های LCD بسوزند و باعث شود نقاط کوچک و قابل مشاهده به رنگ سیاه یا سفید روی صفحه ظاهر شوند. پیکسل های جداگانه ای که دچار سوختگی شده اند قابل تعمیر نیستند. اگر سوختگی پیکسل ها برای شما آزار دهنده باشد، باید کل صفحه تعویض شود.
  • تلویزیونهای ال سی دی معمولا گران تر از تلویزیون های پلاسما با اندازه برابر هستند

نتیجه گیری

اگر در مورد خرید تلویزیون پلاسما با تلویزون های LCD شک دارید، به تفاوت های و مقایسه  آن ها نگاهی بیاندازید و اولویت های خود را مشخص کنید. آیا وضوح برای شما مهم تر است یا قیمت؟ اندازه صفحه نمایش یا عمر مفید؟ با این حال چه قصد خرید ال سی دی داشته باشید و چه قصد خرید پلاسما، به داشتن یک تیونر دیجیتال HD یکپارچه در تلویزیون دقت کنید. در برخی از تلویزیون ها هنوز تیونرهای آنالوگ وجود دارد که در صفحه نمایش بزرگ بسیار وحشتناک به نظر می رسند