معرفی

پاور بانک یا شارژر همراه یک وسیله تقریباً ضروری برای دارندگان تلفن همراه است؛ به‌خصوص کسانی که موبایل مخصوص بازی دارند و شغل‌هایی مانند بازاریاب که بیرون از خانه فعالیت می‌کنند. همه‌ی موبایل‌ها در داخل خود باتری دارند که توسط شارژرهای مخصوص به خود شارژ می‌شوند. فرض کنید درجایی هستید که دسترسی به شارژر و حتی برق ندارید و باتری گوشی شما نیز تمام‌شده است؛ در همین لحظه هم منتظر یک ایمیل کاری بسیار مهم هستید و زمان زیادی هم برای پاسخ ندارید.

اینجاست که پاور بانک در زندگی روزمره ما نقش بسیار مهم و حیاتی را ایفا می‌کند. پاور بانک‌های تقلبی و غیر اصل سبب می‌شود تا به گوشی موبایل یا تبلت شما آسیب‌های پی‌درپی وارد شود. پاور بانک یک منبع ذخیره‌سازی انرژی قابل‌حمل است که به‌راحتی می‌توانید آن را با خود هرجایی ببرید و در مواقع اضطراری، از آن استفاده کنید. پاور بانک‌ها در دستگاه‌هایی مثل اسپیکرهای پرتابل، سیستم‌های GPS، پخش‌کننده‌های MP3، تلفن‌های هوشمند و تبلت ها که درگاه USB دارند، قابل‌استفاده است.

 

انواع پاور بانک

به‌صورت کلی پاور بانک‌ها را به سه دسته کلی تقسیم‌بندی می‌کنند:

  1. پاور بانک‌های معمولی که در اندازه و ظرفیت‌های مختلف استفاده می‌شوند و در اکثر دستگاه‌های دیجیتال کاربرد دارد و هم‌چنین از تنوع بالایی برخوردار است.
  2. پاور بانک‌های خورشیدی که نوع دیگری هستند و پنل‌های فتوولتائیک دارند و قادر هستند تا باتری داخلی خود را زمانی که در زیر نور آفتاب قرار می‌گیرد، شارژ کند. این مدل پاور بانک‌ها سریع نیستند و روند شارژ آن‌ها کند است.
  3. مدل بعدی به شکل محافظ قاب و محافظ گوشی است که برای مدل خاصی از گوشی‌ها عرضه‌شده و تنوع کمی دارد و به دلیل طراحی باریکش، ظرفیت کمی دارد.

 

مشخصه

  1. ظرفیت: اولین مشخصه هر پاور بانکی است که برحسب mah (میلی‌آمپر ساعت) محاسبه می‌شود. وقتی شما یک پاور بانک می‌خرید، باید مطمئن شوید که ولتاژ خروجی آن با موبایل شما مطابقت دارد؛ یعنی مساوی یا بیشتر از گوشی شماست.
  2. محیط: اگر برای تفریح به خارج از شهر رفته و در معرض رطوبت و یا گردوخاک بودید، می‌توانید از پاور بانک‌هایی باقابلیت ویژه این شرایط استفاده کنید.

 

مزایا

  1. به‌راحتی قابل‌حمل هستند: این مورد بسیار خوب و کاربردی است و برای افرادی که مرتب و پشت سر هم مسافرت می‌کنند، ابزار خوبی است. طراحی آن به‌گونه‌ای است که در هرجایی به آن دسترسی دارید. بهتر است تا از کیف مخصوص پاور بانک استفاده کنید تا آسیبی به آن وارد نشود.
  2. گزینه‌های مختلف: این دستگاه‌ها انواع مختلفی دارند که می‌توانند نیازهای شما را برآورده کنند و همچنین ظرفیت‌های متفاوتی دارند؛ به این معنی که می‌توانند مقادیر مختلف انرژی را ذخیره کند. سپس برای شارژ باید مدل دستگاه را انتخاب کنید. اگر دستگاهی که از آن استفاده می‌کنید، ظرفیت بالایی دارد، باید پاور بانکی را انتخاب کنید که بتواند نیروی موردنیاز آن را تأمین کند.
  3. مقرون‌به‌صرفه بودن: هزینه‌ای که برای هر دستگاهی پرداخت می‌کنید، بستگی به ظرفیت نگهداری انرژی دارد. در کل هرچقدر ظرفیت بیشتر باشد، باید بیشتر هزینه کنید ولی بازهم بسیار به‌صرفه است.

 

معایب

  1. جنس نامرغوب: به دلیل زیادشدن این محصول در بازار، مدل‌های تقلبی هم در کنار مدل‌های اصلی به فروش می‌رسد و به دلیل این که باتری شیمیایی دارند، اگر در آن از باتری‌های نامرغوب و بازیافتی استفاده شود، اسید باتری آن ممکن است منفجر شود.
  2. گرم شدن بیش‌ازحد، تخریب باتری گوشی، خطر انفجار و اختلال در برق و انفجار خانه در محصولات تقلبی

 

عمر پاور بانک

این‌یک سؤال است که ذهن بسیاری از کاربران پاور بانک را به خود مشغول کرده است. برای پاسخ به این سؤال، باید دو موضوع زیر را در نظر بگیرید:

تعداد دفعات شارژ و تخلیه شارژ در یک پاور بانک که بر روی مدت‌زمانی که استفاده می‌شود، تأثیرگذار است.

مدت‌زمان نگه‌داری شارژ توسط پاور بانک درزمانی که از آن استفاده نمی‌کنید.

 

یک پاور بانک خوب باید بتواند شارژ خود را بین ۳ تا ۶ ماه بدون کم شدن از شارژ نگه دارد. درصورتی‌که در پاور بانک‌های بی‌کیفیت، به کمتر از ۴ تا ۶ هفته کم می‌شود. انتخاب با شماست که بسته به نیازی که دارید، خرید کنید. اگر برایتان مهم است که پاور بانک شما زود خالی نشود باید هزینه زیادی بپردازید ولی اگر این مسئله برایتان اهمیتی ندارد، باید از نمونه‌های پایین‌تر استفاده کنید.

 

محصولات سال ۲۰۲۰

Moshi IonSlim 5000:

این پاور بانک ظرفیتی معادل ۵۰۰۰ میلی‌آمپر دارد که جزو یکی از بهترین نمونه‌های تولیدشده است که با شدت خروجی ۳٫۰ آمپر، گوشی شمارا زودتر از سایر مدل‌ها شارژ می‌کند.

Moshi IonSlim 5000

Moshi IonSlim 5000

 

 

PNY slim 5000:

این مدل ساخت کشور آمریکا است که ظرفیت آن معادل ۵۲۰۰ میلی‌آمپر ساعت است.

PNY slim 5000

PNY slim 5000

 

Belkin Pocket Power 5000:

اگر وزن برایتان اهمیت دارد، این مدل پاور بانک را به شما پیشنهاد می‌کنیم. این را هم فراموش نکنید که ظرفیتش ۵۰۰۰ میلی‌آمپر است و یک درگاه خروجی دارد.

Belkin Pocket Power 5000

Belkin Pocket Power 5000

 

Xiaomi Mi Pro PLM01ZM 10000mAh Power Bank:

این‌یک مدل قدرتمند است که قادر به شارژ سریع Qualcomm 2.0 است و باتری لیتیومی استفاده‌شده در این مدل ۱۰۰۰۰۰ میلی‌آمپر ظرفیت دارد.

Xiaomi Mi Pro PLM01ZM 10000mAh Power Bank

Xiaomi Mi Pro PLM01ZM 10000mAh Power Bank

 

Romoss ACE 10000mAh Power Bank:

این مدل یکی از برندهای چینی است که درزمینهٔ تولید لوازم جانبی محصولات فعالیت می‌کند. ظرفیت این مدل پاور بانک ۱۰۰۰۰ میلی‌آمپر است و به این معنی است که می‌تواند چهار بار گوشی شمارا شارژ کند.

 

Romoss ACE 10000mAh Power Bank

Romoss ACE 10000mAh Power Bank