تلویزیون های قدیمی کم کم در حال خروج از بازار و محو شدن از صحنه ی رقابت تلویزیون ها هستند. آن ها جای خود را کم کم به تلویزیون های هوشمند می دهند و اکنون این تلویزیون ها هستند که قرار است با یکدیگر بر سر ویژگی های منحصر به فرد شان به رقابت بپردازند. اما تلویزون هوشمند چیست و چه ویژگی هایی دارد؟ در ادامه خواهیم گفت.

تلویزیون هوشمند چیست؟

دنیای امروز که بر اساس ارتباطات و اتصالات بنا شده آن هم از نوع اینترنتی؛ انتظار چیزی فراتر از تلویزیون های عادی دارد، چیزی که هوشمندانه عمل کند و بتواند سطح انتظارات بالاتر مشتریان امروزی را برآورده سازد. تلویزیون هوشمند همان چیزی ست که دنیای امروز به آن احتیاج دارد.

تلویزیون های هوشمند، دقیقا مانند تلفن های هوشمند و دستگاه های خانگی هوشمند، قابلیت اتصال به اینترنت را دارا هستند و طیف وسیعی از اپلیکیشن ها را پشتیبانی می کنند.

تلویزیون هوشمند دنیایی از برنامه های سرگرم کننده جدید را به روی شما باز می کند؛ از پخش ویدئو در Netflix و Hulu گرفته تا بازی کردن و چک نمودن رسانه های فضای مجازی و همچنین کنترل آن دسته از تجهیزات منزل که از طریق اتصال به اینترنت کار می کنند، تلویزیون هوشمند می تواند با تمامی آن ها ارتباط برقرار کند؛ از جمله دستگاه های سازگار با الکسا و دستگاه های سازگار با Google Home.

همچنین برخی از تلویزون های هوشمند امکان برقراری ارتباط با سایر دستگاه های هوشمند موجود در منزل همچون سنسورهای هوشمند، قفل های هوشمند و چراغ های هوشمند را دارا هستند.

تلویزون های هوشمند چه ویژگی هایی دارند؟

  • رابط کاربری سریع

یکی از واجب ترین ویژگی های لازم در تلویزیون اسمارت که حتی ثانیه ای برای فکر کردن به آن لازم نیست “سرعت” است. اگر یک پخش کننده Blu-ray Disc در منزا داشته باشید، پس حتما می دانید که انتظار برای بارگذاری منوی اصلی و سرانجام به نمایش درآمد محتوا چقدر آزار دهنده است. کند بودن پردازش می تواند بسیار خسته کننده و آزار دهنده باشد. تلویزیون های هوشمند باید دارای سرعت بالایی در بارگذاری منوها و آمادگی پخش داشته باشند، چرا که این همان چیزی ست که از آن ها انتظار می رود.

امکان مرور وب سایت ها

آیا هیچ وقت فکرش را می کردید در حالی که در اتاق نشیمن منزل تان نشسته اید و در حال استراحت بر روی کاناپه هستید بتوانید توسط تلویزیون شخصی تان به اینترنت دسترسی داشته باشید و وب گردی کنید؟ مشاهده صفحات وب، تماشای فیلم و نمایش اسلایدهای عکس همگی از قابلیت های یک تلویزیون هوشمند که به راحتی با اتصال به اینترنت می توانید در اختیار داشته باشید.

امکان دسترسی به رسانه های اجتماعی

اگر در اتاق نشیمن نشسته اید و می خواهید سراغ فضای مجازی بروید اما نمی خواهید سراغ کامپیوتر یا تلفن هوشمندتان بروید و یا به هر دلیل نمی خواهید چشمان تا را با زل زدن به صفحه ی کوچک و نورانی تلفن و لپ تاپ خسته کنید، خوشحال باشید چرا که می توانید از طریق تلویزیون هوشمند خود وارد صفحات مجازی تان شوید و به گردش در رسانه های اجتماعی بپردازید. فیسبوک، توئیتر، اینستاگرام و واتساپ؛ همه و همه را می توانید در تلویزیون هوشمند خود باز کنید.

برقراری تماس تصویری

اگر دور از خانواده و دوستانتان زندگی می کنید، اسکایپ، واتساپ و اینستاگرام راهی عالی برای برقراری ارتباط است. اما صفحه کوچک تلفن هوشمند شما امکان جا دادن تمامی اعضا درون خود را ندارد. افراد باید مدام جابجا شوند و خود را به زور درون صفحه نمایش جا دهند همچنین دست شما از بابت نگاه داشتن مداوم گوشی هوشمند خسته خواهد شد. اما تلویزیون هوشمند با گستردگی و ثبات خود، این امکان را به شما می دهد تا با خیال آسوده تماس تصویری برقرار نمایید.

چک کردن آب و هوا

شما می توانید بدون اینکه مجبور شوید مبل راحتی خود را رها کنید، شرایط آب و هوای را چک کنید.

انتقال محتوای تلفن هوشمند به تلویزیون

شرکت های مختلف از این ویژگی با نام اشتراکت گذاری محتوا یا تجربه صفحه نمایش دوم یاد می کنند. اما نام آن هرچه که باشد، امکان نمایش محتویات گوشی هوشمند بر روی تلویزون بسیار ارزشمند است. شما می توانید محتویات گوشی هوشمند خود را بر روی تلویزیون به نمایش درآورید.

چه کمپانی هایی تلویزیون هوشمند ارائه می دهند؟

تقریبا می توان گفت که تمامی کمپانی ها با سودای جذب مشتریان بیشتر و همگام شدن با تکنولوژی های روز دنیا در حال دور و دور تر شدن از تولید تلویزیون های قدیمی و رفتن به سوی تولید تلویزیون های هوشمند هستند. چنانچه بخواهیم یک لیست جزئی از بزرگترین تولیدکنندگان تلویزیون های هوشمند ارائه دهیم می توان به  Hisense ، LG ، Panasonic ، Philips ، Samsung ، Sharp ، Sony ، TCL ، Toshiba و Vizio اشاره کرد.

کمپانی هایی که در عین اعتبار، نمونه های تلویزون هوشمند مقرون به صرفه تری ارائه می دهند TCL و Hisense می باشند، در حالی که مدل های سطح بالاتر از تلویزون هوشمند را می توان از کمپانی هایی چون ال جی، سامسونگ و سونی تهیه کرد. این کمپانی های سازنده تلویزیون هوشمند قابلیت های بیشتری چون قابلیت کنترل حرکت، تعامل صوتی و یکپارچه سازی خانه های هوشمند را نیز ارائه می دهند.

در حالی که اکثر این شرکت ها از سیستم عامل های هوشمند خود به عنوان جدیدترین و بهترین سیستم ها نام می برند، مراقب تلویزیون های ارزان قیمت باشید که فقط چند مورد محدود از قابلیت های تلویزیون های هوشمند را ارائه می دهند. این سیستم عامل های تلویزیون هوشمند ممکن است از لحاظ امنیتی نگران کننده باشند. بنابراین برای خرید تلویزیون هوشمند فقط و فقط به مارک های معتبر تکیه کنید.

نتیجه گیری

تلویزون های اسمارت که این روزها بازار داغی در ایران و جهان پیدا کرده اند، تلویزون هایی هستند که پکیجی کامل از قابلیت ها و توانایی های مورد نیاز مشتریان امروزی را برآورده می کنند. سرعت، کیفیت، قابلیت سازگاری و یکپارچه سازی همه و همه از جمله قابلیت هایی هستند که مشتریان امروزی بدان ها احتیاج دارند. دنیایی که تمام ارتباطات در آن به واسطه اینترنت صورت می پذیرد، نیاز به تلویزون هوشمند دارد.